Usain Boltnak bejött a homeopátia

2016. augusztus 9., kedd

Hetek óta figyeljük, izgulunk a sportolóinkért a Riói Olimpiai Játékokon. Rendkívüli erőfeszítés, kitartás, fájdalom tűrés, gyors regeneráció szükséges az ilyen intenzív sport tevékenységhez.

A túlterheltség megelőzése, az izmok optimális működése, megfelelő szellemi koncentráció  az alapjai a sikeres versenyzésnek.

Hogyan segít a homeopátia ebben? 

A legtöbb sportoló találkozott már az alternatív gyógyászat királynőjével, a homeopátiával. Sportorvosok előszeretettel használnak természetes és szelíd gyógymódokat a sportolók sérüléseinek kezelésére és a sérülések megelőzésére.

Usain Bolt  rövidtávfutó 16 éves korától használja a homeopátiát, „ bármilyen problémámra a jó tanácsot és jó kezelést kaptam tőle ” nyilatkozza  sportorvosáról,  dr. Hans-Wilheim Muller-Wohifahrtról, aki  jelenleg a Bayer München futballklub sportorvosa és többek között homeopátiás kezelést is ad sportolóinak.

Néhány világhíresség: David Beckham világhírű futball sztár előszeretettel használ homeopátiás szereket 2002 óta. Azóta a lábsérülései sokkal gyorsabban elmúlnak, legjobb példa erre a 2003-as világbajnokság előtti lábtörése.  A homeopátia használata a családjától jön, hiszen felesége  is homeopátiás gyógyszereket használ gyermekei gyógyításában.

De megemlíthetjük Martina Navratilova teniszcsillagot is, aki  szintén elkötelezett a homeopátia iránt, vagy Boris Beckert, akit a fent említett  dr. Hans-Wilheim Muller-Wohifahrt kezel homeopátiával is.

De mik is ezek a szerek?

Izomláz esetén a túlterhelt izmok regenerálódáshoz legalább 48 óra szükséges. Ezt a folyamatot gyorsítja fel a homeopátiás Arnica, illetve az Arnigel kenőcs lokális alkalmazása.

Izomgörcs: túlterhelés esetén az izom fájdalmasan összehúzódik, melynek hátterében a túlterhelésen kívül kiszáradás, elégtelen cukorbevitel, ásványi anyag hiány, vitaminhiány is állhat. Segíthet az Arnica montana, Ferrum phosphoricum, Cuprum, és ha folyadékveszteség is áll a háttérben, akkor China.

Izomkontraktúra esetén az egyéb kezelés mellett szintén Arnica montana használható. Izomszakadáskor az Arnica montana, Hamamelis virginiana, Bellis perennis lehet a választandó szer.

Megelőzésképpen az izmok tökéletes működéshez ajánlott szedni alacsony potenciában, rendszeresen Ferrum phos., Kálium sulph., Magnesium phosph.–t akár Schüssler szöveti só formájában.

Horzsolás, vérömleny, rándulás hatékony kiegészítő kezelésére  a Traumeel kenőcsöt érdemes használni.. 

Gál Adrien

Kapcsolódó oldalak

További oldalak

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.