Utazási betegség kezelése homeopátiával

2013. március 8., péntek

Ha a beteg szorong előre az utazás miatt, akkor a lámpaláz szerei közül válasszunk számára segítséget.

Ha a panaszok testi jellegűek, akkor a leggyakrabban javasolható szerek:

Cocculus

A panaszok kiváltója a szédülés, kanyargós út, hegyi szerpentinek, hajó. Nagyfokú szédülés, gyengeség, álmosság, émelygés, hányinger, majd hányás, tartkótáji fejfájás. Képtelen nézelődni, kinézni az autó ablakán, vagy hajón ránézni a vízre. A szellőztetés, hűvös levegő nem javít, sőt ront az állapotán, a jármű megállása, lefekvés viszont nagyon gyorsan hoz enyhülést. Ételszag, cigarettafüst szinte elviselhetetlenné fokozhatja a panaszokat

Petroleum

Utazás közben a szagok, főleg a benzingőz okozza a panaszokat. Forgalmi dugóban araszolva szinte kibírhatatlan hányinger lehet. Émelygés közben is éhes. Friss levegő, ülő testhelyzet, meleg enyhíti a panaszokat.

Tabacum

Elviselhetetlen, kínzó hányinger melyet a meleg (autó üvegén átsütő nap) nagyon felerősít. A beteg sápadt, gyenge, hideg izzadás lepi el, kimerült. Friss, hűvös levegő, legyezés, sötét, a szem becsukása enyhíti a panaszait.

Borax

A lefelé való mozgást (gyorslift, repülő leszállása) nem bírja.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.