Adagolás

Perifériás idegfájdalomra ajánlottak Colocynthis complex Nr.24 cseppeket egy Bécsi gyógyszertárban napi 3x10 cseppet. Elolvasva a csomagoláshoz mellékelt tájékoztatót, azt látjuk, hogy egyszeri adagként 21 cseppet javasol, napi 8x. Ez nagy ellentmondás és nem tudjuk eldönteni a helyes adagolást. Van-e Magyarországon tapasztalat ennek a homeopátiás szernek a hatékonyságáról?   

Köszönettel
 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Nem ismerem ezt a szert, nincs vele tapasztalatom. 

De a google a barátunk itt is, ezen az oldalon németül találtam információkat. 

Az adagolásról ezt lehet olvasni (magyar fordítás a fenti oldalról)

 

Alkalmazási javaslat
Súlyos fájdalom esetén és az alkalmazás kezdetén negyed- fél óránként 15 csepp, további kezelésre és a javulás megkezdődésekor naponta háromszor-ötször 20 csepp. A 6 és 12 év közötti gyermekek számára kezdetben félóránként 7 csepp elegendő, majd napi 3-szor egy kevés vízben hígítva.. A hatás javul, ha a cseppeket nem azonnal lenyeli, hanem inkább a szájnyálkahártyán szétoszlik, mert így jobban bejut a véráramba.

Remélem tudtam segíteni, jobbulást.

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.