Cica szájbetegsége

Macskámnak évek óta tartó makacs vírusos csúnya vörös ínygyulladása van bűzös szájszaggal, ami antibiotikum kúrától átmeneti javulás után újra visszatérő tünet. Van-e lehetőség gyógyítani vagy legalább enyhíteni?

Orvos válaszol

Kedves Ildikó.

Próbálja meg a Mercurius solubilis 9CH vagy 9C  napi kétszer.  Mellette ha élénk piros a cica ínye, Belladonna 15 CH vagy C15 napi kétszer. A Vírusfertőzés miatt a Vincetoxicum –t javaslom 5CH vagy C5-6 erősségben napi 3szor. Alkalmanként 3-3 golyó mindegyik szerből.. Ha kell, feloldhatja kevéske vízben is a gyógyszereket.

Üdvözlettel dr. Mátray Árpád állatorvos, homeopata

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.