Conium Maculatum

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! 

Fél éve szedem a Conium Maculatum C9-es golyókat (napi 2x), kérdésem, hogy mellékhatásként lehet-e heves szívdobogásérzésem? Kb 3 hete érzem. Főleg este, illetve hajnalban arra ébredek, hogy hatalmasak üt/ver a szívem. A pulzusom 70-85 között mozog ilyenkor, én úgy érzem, hogy a szívem ki akar ugrani a helyéből. Nem találtam a neten se a golyócskákra vonatkozó mellékhatás leírást.

Válaszát előre is köszönöm. üdvözlettel, Barbara

Orvos válaszol

Kedves Barbara. Nagyon valószínű, hogy a hosszútávon szedett Conium okozza a panaszait. A Conium gyógyszerképében a szívdobogás egyértelműen megjelenik, és ha valaki hosszasan szed egy szert, megjelennek nála a gyógyszerképben leírt tünetek. Hogy mennyi idő után, az többek között a beteg egyéni érzékenységétől is függ. Sürgősen hagyja abba a szedését, de az sem lenne baj, ha megpróbálná közömbösíteni valamilyen mentolos cukorkával, vagy bőrre kenhető szerrel. Egyébként soha nem ajánljuk ilyen hosszas szedését a szereknek.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.