Csak homeopátiás orvossal közösen

Üdvözlöm!

A fiam 25 éves, érzékeny lelkületű, szorongó, intellektuális beállítottságú, gyenge emésztésű, kedves, intelligens, szerény, önbizalomhiányos, sajnos az apa-gyerek kapcsolat miatt (válás, elhanyagolás) sok fájdalommal  a lelkében... szereti a meleget (fázós),  pici  korában hasfájós, allergiás alkatú volt. Sokáig atópiás dermatitise volt, még most is van bőrszárazsága. Kiskorában május környékén mindig beduzzadt a szeme, váladékozott az orra, sokat hapcizott. Az orvosok nem tudták a hasfájások hátterét kideríteni, a bőrét is csak tünetileg kezelték. Sajnos csak egy komoly hasmenéses és hasfájós időszak után , orvosi vizsgálattal, 2010-ben derült ki, hogy lisztérzékeny, májprobléma (májzsugorodás) és crohn betegség. Talán gyerekkorától kezdve mérgeződött a máj valamilyen allergénnel. Sok szteroidkezelésen van túl, jelenleg biológiai terápián van, tartja a diétát, de nin  cs jól. Folyamatosan megy a hasa (vérzés nincs, de a széklet híg, nyákos, kb. napi 10-12 alkalom) , anaemiás, étvágytalan (egyébként szereti az édes, sós, kissé csípős ételeket is) és az alaphangulata letargikus. Hasi görcsök nincsenek... Vannak céljai, Egyetemi mesterképzésre jár, de fizikailag gyenge. Nagyon szeretne gyógyulni, segíteni szeretnék ebben, amit talán a homeopátia hozhat el számára. Mit javasol? 

Orvos válaszol

Kedves Júlia,

25 éves fiának a sokrétű, évek óta tartó problémája egy internetes válasszal nem megoldható. Szükséges lenne egy homeopata segítségét kérni, a kezelést illetően hosszabb időre számítani, e nélkül egyre rosszabb lesz a helyzet. Magam is azt gondolom, a problémák gyökere a mélyben, a lélekben van, ezt pedig csak személyes kapcsolat révén lehet orvosolni. A leírt panaszok jól befolyásolhatók (nem biztosan gyógyíthatókat írtam) homeopátiás kezeléssel, ezért ha a fia is úgy gondolja, keressenek fel egy homeopatát.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.