Epilepszia

Kedves Doktornő!

6 hónapos fiú unokámat epilepszia gyanúval szállították kórházba, ott EEG és MR vizsgálatot végeztek és megállapították, hogy a jobb agyfélteke kisebb, mint a bal. Ebben a korban kapcsolódik be a jobb agyfélteke a balba, itt történt valami hiba, ami kiváltotta a rohamot. Most gyógyszert kap a rohamra, az úgy néz ki, használ is, de szeretnénk tudni, hogy lehet-e homeopátiás kezeléssel gyógyítani ezt a betegséget.

Nagyon köszönöm a választ.

Egy aggódó nagymama.

Orvos válaszol

Kedves Nagymama!

Epilepszia esetén nagyon fontos a hagyományos orvosi gyógyszeres kezelés, mert így érhető el a görcs mentesség. Minél ritkábban jelentkezik rosszullét, annál jobb az idegrendszer fejlődése. Homeopátiás kezelés csak kiegészítésként jön szóba, ezzel is csökkenthető a görcs hajlam. A kezelés egyénre szabott, kikérdezés és vizsgálat után lehetséges.

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.