Gyógyszerek tárolása

A gyógyszertárakban vásárolt homeopatias készítményeknél megfigyeltem, hogy nem tartják be a tárolásra vonatkozó szabályokat( elektromágneses sugárzás, számítógép, a pénztárnál elektromos lézeres árleolvasó stb...). Aggódom, hogy ezek a készítmények már nem olyanok, mint amikor kijöttek a gyógyszergyárból.

Erre senki sem figyel?!!!

Orvos válaszol

Kedves Márti,

sajnos igaza van. Szerencsére vannak gyógyszertárak, ahol figyelnek erre is, és meg kell próbálni ilyen helyet keresni. Ahol nem szabályszerűen tárolják a gyógyszereket, azzal mi nem tudunk mit kezdeni. Pillanatnyilag még annak is örülni kell, ha árusítanak szereket, mert a méltatlan, hazug támadások hatására, a mélyen meghajoló Gyógyszerész Kamarai elnök nyilatkozatának hatására sok gyógyszertár még az árusítást is beszüntette. Valójában a homeopátia alapszabályai között ilyen kitétel nincsen, hiszen Hahnemann idejében még nem voltak a szerek ezen ártalmaknak kitéve. Ez egy feltételezés, ami vagy igaz, vagy nem. Tapasztalatom szerint azok a biztosan jól kiválasztott gyógyszerek, aminek hatását gyorsan le lehet mérni (Belladonna, Arnica, bárányhimlőben adott szerek) mindig működtek, független a tárolástól. Mindenesetre jó lenne, ha gyógyszertárak jobban figyelnének, de mint már írtam, ebben tehetetlenek vagyunk.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.