Gyomorégés

Hosszú hónapok óta tartó gyomorégésre, gastritisre milyen homeopátiás szert használhatnék?

Tükrözés volt, a gyulladást ott állapították meg. Azóta szedem a protonpumpa gátlót de sajnos nem segít semmit! Estére már nagyon felerősödik a fájdalom, aludni sem tudok tőle!

Köszönöm a segítséget!

Orvos válaszol

Kedves Andrea!

A homeopátia egyénre szabott gyógymód, a jó gyógyszerválasztáshoz tudni kellene sok jellemzőt, ami a panaszt befolyásolja.(melyik napszakban a legrosszabb? milyen testhelyzet változtat a panaszon? az evés, ivás hogyan befolyásolja a panaszt? stb.) Ennek kikérdezése alapvetően befolyásolja a gyógyszerválasztást, ezért azt tanácsolom, hogy forduljon homeopata orvoshoz. A panaszok alapján a hagyományos orvoslás gasztroenterológiai kivizsgálást ajánl, ez a másik út , amit javasolok. (bár az említett gyógyszer azt mutatja, ez a kivizsgálás már megtörtént) Azért egy homeopátiás gyógyszert azért ajánlok: Lycopodium C 30, adagolása: 2 napig 1x5 golyó (1 dl vízben oldva, kortyonként csavarós kupakos ásványvizes üvegben, minden kortyolás előtt 10x rázza fel az oldatot), utána 3 nap szünetet tartson, majd újabb 2 napos kúra legyen. Ezt a kúrát végezze 20 napig.(2 nap szedés, 3 nap szünet, 5 napos ciklus, melyet 4 alkalommal végezzen el.)

Ha nem elégedett, akkor forduljon homeopata orvoshoz. 

Javulást kívánok

Dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.