Heveny és krónikus panaszok kezelése

Homeopátiás szereket szeretnék szedni a következő tüneteimre/betegségeimre, tudnának-e ebben segíteni?

- gasztroenterológus kivizsgált nincs az emésztő rendszeremben elváltozás, de mégis állandóan böfögök, főleg ivás/evés után, és a vérből vett hasnyálmirigy értékeim kissé magasak, de nem vészes, a Helicobacter pylori negatív.

- jóindulatú prosztata megnagyobbodásom van, gyakran a prosztata és a húgyhólyagom meghűl, a prosztata ekkor tompán fáj, antibiotikumot ír ki ilyenkor az orvos, de azok beszedése közben és után is fennáll ez az állapot; ezen túlmenően a vizelet állandóan nehezen indul meg és gyakran kell vizelnem a prosztata jóindulatú megnagyobbodása miatt

- nagyon zavarnak az éles hangok (pl: mentő szirénája), bizonyos emberek beszédhangja is, szinte fájdalmat okoz, de a fülemben és a fejemben nem találtak az orvosok eltérést

Tisztelettel kérem a segítségüket. Gyakran olvasom az "orvos válaszol" rovatukat, mely nagyon tanulságos.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező.

A homeopátiás gyógyítás két nagy csoportra osztható. A heveny betegségek, tünetek kezelése és a krónikus, régóta fennálló vagy visszatérő panaszok kezelése. Előbbinél elsősorban az éppen fellépő akut tünetek és az azt kísérő, a beteg egyéni tünetei alapján választunk szert vagy szereket, míg az utóbbinál egy alapos kikérdezés, vizsgálat és elemzést követően lehet az un. krónikus szert, vagy alkati szert megkeresni. Míg a heveny tüneteknél tudunk ebben a rovatban gyógyszert javasolni (ez nem mentesíti a beteget az orvosi vizsgálattól), a krónikus panaszokat nem lehet interneten keresztül orvosolni. Az Ön problémái egyértelműen a második csoportba tartoznak, így nem tudunk gyógyszert javasolni. Fel kellene keresnie egy homeopatát, mert panaszai javíthatóak, de csak szoros együttműködéssel egy orvossal.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.