Homeopátiás gyógyszerek adása

7 hónapos kisfiam este nem akar elaludni, éjszaka felébred. 3 foga jön egyszerre. A Viborcoul kúp használt Neki, nyugodtan aludt tőle. Érdeklődök, hogy maximum mennyi ideig szabad folyamatosan alkalmazni a kúpot? A homeopátiás golyócskákat hogyan adjam be Neki, hogy felszívódjanak?  A Chamomilla C 15/ Osanit golyócskákat mennyi ideig adhatom Neki?

Köszönettel, Andrea

Orvos válaszol

Kedves Andrea, 

A Viburcol kúpot lehet hosszabb távon is használni, de időnként szünetet kell tartani. Megpróbálhatja úgy adni, hogy 5 napig kap a baba este egy kúpot, utána 2 nap szünetet tart. Ezt 2-3 hétig javasolt folytatni, utána 1-2 hét szünet javasolt. 

A homeopátiás golyókat fel kell oldani egy kiskanálnyi vízben és egyszerűen igya meg a baba. 

A Chamomilla C15 és Osanit golyóknál ugyanazt az adagolást javaslom, mint amit a Viburcol esetében.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.