Homeopátiás szer ”lemásolása”

Forrás: "Amiről az orvos nem mindig beszél" c. havilap szeptemberi száma.
Itt olvastam az L72 nevű homeopátiás keverékről. Egy francia vizsgálat szerint a cseppek olyan hatékonyak voltak, mint a diazepam.
Kérdésem: itthon is el tudják készíteni a keveréket? (Az összetevők szerepelnek a lapban.)
Tisztelettel: Gy. Zoltán

Orvos válaszol

Kedves Zoltán.

Az L72 egy francia cég által készített komplex homeopátiás csepp, melyben növényi eredetű, alacsony potenciájú szerek vannak, és elsősorban enyhe alvászavarokra ajánlják. Bár a cseppekben lévő szerek nyilvánosak, azoknak aránya a gyártó titka, így biztosan nem lehet itthon ugyanazt a készítményt elkészíteni.

Az Ön problémáját nem ismerem, de ha felkeres egy homeopatát, bizonyára találnak megoldást olyan szerrel, mely itthon is kapható.

Honlapunkon nézze meg az orvoslistát is, ami segít Önnek választani.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.