Influenza utáni fülpanaszok

Nemrég (13 napja influenzás lettem, kevés orrfolyással. A negyedik napon kezdett fájni a jobb fülem (általában erre az oldalra fordulva alszok, és ezekben a napokban szinte csak feküdtem, és aludtam). Tengervizes orrsprayt használtam, melegítettem. A fájdalom elmúlt, de folyamatos füldugulásom van, gyengébben hallok, cseng és zúg. Most már a jobb fülemmel felhangokat hallok, és pici késéssel. A jobb oldala a fejemnek és az arcomnak olyan, mintha zsibbadt lenne, másképp érzékeli az érintést, és olyan, mintha ez a terület növekedne. Néha olyan, mintha lenne folyadék a fülemben, de nem az a jellemző. A kórházunkban már semmilyen rendelés nincs, tehát nem tudom, hogyan tudnám megnézetni. Nem a kellemetlen érzés aggaszt, azt elviselem, hanem a későbbi következmények, mert három gyermekem van. Sajnos a homeopátiás orvosunkkal is csak telefonon lehetett konzultálni. Ő Mercurius Solubilist javasolt. C9-et szedtem 7  alkalommal 3x4-et. Nem változott a helyzet, és most kellene újra beszénünk. Mivel azonban  ő a kórházban dolgozik, nem tudok vele konzultálni, ezért kérném mielőbbi segítségüket. Köszönöm.

Orvos válaszol

Kedves Éva, 

Habár részletesen leírja panaszait, elég kevés információ áll rendelkezésemre és persze jó lenne, ha valaki bele nézne a fülébe. Tekintettel a fennálló helyzetre, próbálok szert javasolni. Ha nem javul, mindenképpen konzultáljon homeopata orvosával vagy fül-orr-gégésszel. 

Két homeopátiás szert javasolnék: 

  • Causticum C12 vagy C15 és Kalium sulfuricum C12 vagy C15. 
  • Mindkét szert szedje 4 napig naponta 3x5 golyót, utána fokozatosan csökkentse az adagolást (3 napig 3x majd 3 napig 2x). 

Jobbulást, dr. Tóth Marian 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.