Ízérzés zavar

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

Novemberben átestem a covid fertőzésen enyhe tünetekkel, de nem minden ízt érzek azóta (fűszereket nem). Azt olvastam, hogy a Pulsatilla alkalmazható hosszan megmaradó szag- és ízvesztés esetén. Az iránt érdeklődöm, milyen potenciában érdemes alkalmazni ezt a szert és mennyi ideig. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Több homeopátiás gyógyszer használható ízvesztésben, ezek között a Pulsatilla előkelő helyet foglal el. Javaslom a 15CH, C15 potenciát napi egyszer, tíz napon át. Aztán szünet és a kúra ismételhető.

 Üdvözlettel:

dr. Sebő Zsuzsanna

 

 

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.