Látás, szem panasz

T. Doktornő!

Édesanyám körülbelül másfél éve elkezdett erősen homályosan látni. Hiába adnak diopriás szemüveget, a homály nem múlik, ezért megcsinálták neki a szürkehályog műtétet körülbelül fél éve, de egyáltalán nem javult a szeme. Sőt, azóta be van vizesedve a szeme, amire szemcseppeket kap, ettől nagyon vörös a szeme, de ez a vizesedés nem múlik. A diagnózis : o.s.fov beh.elkent, ERM torziót okoz, CMO növekedett.

Tudna ajánlani valamilyen homeopátiás szert?

Köszönöm szépen!

Orvos válaszol
Tisztelt Judit!
 
A szürkehályog műtét után gyakran előfordul CMO: Cystoid macula oedema. Ez a retina vizenyője. Ha  ERM: Epiretinális membránja is van, ez fenntarthatja a folyamatot. Nem biztos, hogy hagyományos gyógyszeres kezelésre gyógyul, ezt a szemészeti kontrollokkal kell követni. A leírt tünetek kezelésére olyan homeopátiás kezelést javaslok, ami rutin a szemműtéteket követően. Ha ez nem segít, akkor homeopata orvoshoz forduljon részletesebb anamnézis felvétele céljából!
 
4 hetes kúra: Arnica C30
hetente hétfőn 1x5 golyó (1 dl vizben feloldva, felét délelőtt, felét délután kortyolja el)
Calcium-silicicum C12 vagy C15 
hetente kedden és pénteken: 1x5 golyó (1 dl vizben feloldva, felét délelőtt, felét délután kortyolja el)
Symphytum C30
hetente szerdán és szombaton: 1x5 golyó (1 dl vizben feloldva, felét délelőtt, felét délután kortyolja el)
Ezeket a szereket csak speciális, homeopátiára szakosodott patikákban tudja megvenni vagy megrendelni.
 

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.