Lázadó kamasz

Kedves Homeopata Orvos vagy Doktornő!

Kisfiam 17 és fél éves és nagyon utálatos velem. Tudom, hogy kamasz, de tényleg nehezen lehet így élni vele. Legutóbb azt mondta, hogy a hangom is nagyon irritálja. Ezen kívül attól borul ki, hogy "mindig kérdezgetem", de sajnos muszáj volt most beszélnem vele, mert az iskolában tantárgyat kellet váltania és ez egy hosszú távra kiható fontos probléma. (Már megint mentegetőzöm.) Illetve néha meg merem kérdezni tőle, hogy éhes-e, mert akkor neki is csinálok vacsorát. Amúgy, amikor ilyen undok, akkor az meg látszik az iskolai viselkedésén is: beírást kap vagy intőt (Magyarországon is ez így volt) és akkor rosszabbul is tanul. Az is kedvenc témája, hogy a homeopátia egy hülyeség és nincsenek is bizonyítékok mellette, csak ellene. Ezt azért szörnyű az ő szájából hallani, mert 1 napos (!) kora óta ezt adok neki, sőt már terhességem előtt elkezdtem szedni a szereket.

Üdvözlettel: Szilvia

és nagyon köszönöm előre is a válaszát.

Orvos válaszol

Kedves Szilvia!

17,5 éves fie serdülőkorban van, amely életkornak az a feladata, hogy a szülőktől kissé eltávolodjon és a kortárs csoportok és a nem szülői személyiségek egyre fontosabbak lesznek. Ez a felnőtté válás fontos lépcsőfoka.

Ezt a szülőknek is tudnia kell, igy a lázadás, amit nála lát, egy természetes folyamat. Ha meg szeretné győzni a homeopátiáról, akkor internetes oldalakat ajánlok, mert arra ez az életkor fogékonyabb.

Magyar nyelven: http://www.homeopata.hu/hu/content/osszefoglalo-tanulmanyok-tudomanyos-k...
angol nyelven: https://facultyofhomeopathy.org/

Itt a Media nevű pontot javaslom.

Üdvözlettel, Dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.