Nem alszik a gyerek

Tisztelt Címzett!

Nekünk van egy 13.hónapos kislányunk, és elég régóta fenáll egy olyan "probléma", hogy a gyermek nagyon későn alszik el.(atlagban éjfél és hajnal 2 óra között) nappal 1 szer alszik általában 14-16között, de ez amikor csak 45 perc.  Éjszaka játszana, lemászik az agyról és mászkálna pakolna a kiságyában sincs meg, van amikor játékból visít stb. Ez gondolom zavarhatja már a szomszédokat is de mi ia nagyon fáradtak vagyunk a párommal. Talan 1 hét volt az elmúlt 2-3honapban amikor 22 és 23.között aludt el!

A háziorvosunk a Tentobát javasolta. Na már.most a gyógyszertárakban nem találtam, de netről meg tudom rendelni a 150 szemeset. Tzdim, hogy nem gyógyszerkészítmeny, de akkor is az lenne a kérdésem, hogy mennyire várható hatásosnak illetve adhatom e neki nyugodt szívvel a napi 1 szemet az utolsó étkezés előtt?

Köszönöm válaszát!

Orvos válaszol

Kedves Roland,

Először is javaslom hogy nagyon gondolják át, hogy a lefekvési rituálét hogyan alakítsák át, hogy a gyerek időben el tudjon aludni, mert ez létfontosságú a gyerek fejlődése és a maguk nyugalma szempontjából. Mennyit néz például TV-t? Vagy ha ő nem nézi, be van-e este kapcsolva, mert maguk néznek valamit? Tudni kell hogy az elektronikus eszközök, TV, tablet, telefon stimulálóan hatnak az idegrendszerre, "kék kávénak" is hívják őket. Egy kisgyermekes családban este 7 után mindent ki kellene kapcsolni. Drasztikusan hangzik? Pedig ez lenne a normális időzítés. Este 7 után már el kell kezdeni készülődni a lefekvéshez, hogy 8-9 körül egy pici ágyba kerüljön és a természet ritmusával összhangban pihenjen. Érdemes kialakítani az esti rituálét, fürdés, mese, hangulatvilágítás, halk zene, bármi ami megnyugtat, lenyugtat.

Persze a homeopátiát is érdemes megpróbálni, mert látványosan segíthet.

Leírása alapján én a Cypripedium nevű homeopátiás szert javaslom. C30-as potenciában adjon esténként 2 golyót kis vízbenfeloldva 5 napig. naponta. Ha segített akkor még 2 hétig adja a szert de csak 3 naponta.

Ha nem történt változás, akkor meg lehet próbálni a Tentoba-t is, (ebben is van Cypripedium) esténként adagolva.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.