Nőgyógyászati problémák

Tavaly júniusban volt egy nőgyógyászati műtétem (férfiökölnyi nagyságú mióma és több 1-2cm miómagóc, két tojás nagyságú ciszta illetve endometriózis a petefészekben, endometirózis a húgyhólyagon). A műtétet végző orvos szerint genetikailag hajlamom van ezekre. Három napja voltam kismedencei ultrahangon, ahol egy 12mm-es miómát látott az orvos a méhben, de megkérdőjelezte , hogy valóban mióma e. A nőgyógyászati ultrahang majd pontosan megmutatja. Egy fórumon olvastam, hogy a schüssler só calcium fluoratum d6 visszahúzza a miómát, vagyis eltünteti. A 12 mm még nem nagy, az lenne a kérdésem, hogy ez tégyleg visszahúzza e a miómát ha igen hogyan kell alkalmazni és mennyi ideig. 40 éves vagyok, még gyereket szeretnék de az orvos szerint már csak lombikkal lehetséges. Én még nem adtam fel, bár az elmúlt egy évben nem tudtam teherbe esni. A tsh értékem 3.49 ez esélytelen a teherbeeséshez. Szedtem gyógszert (euthyrox) de a ciklusomat teljesen felborította egy hónapban két hetet végig véreztem ezért abbahagytam, bár az orvos javasolta a szedését. Azt szeretném még kérdezni, hogy van e olyan természetes gyógymód ami levisz a tsh értékét és nincs mellékhatása illetve tudna e javasolni olyan természtes szert ami elősegíthetné a terhességet.

Köszönöm a választ.

Orvos válaszol

Kedves Emőke.

A Schussler Ca fluoratum önmagában nem fogja a problémáját megoldani, és mivel több és krónikusnak számító panasza van, csak krónikus szerrel lehet segíteni. A krónikus szer, más néven alkati szer az a homeopátiás szer, amely legjobban hasonlít Önre (panaszai, alkata, természete, szokásai, eddigi betegségei, elődök betegségei stb. figyelembe vételével kiválasztott szer). Ezt csak egy homeopata közreműködésével lehet megállapítani. Javaslom, keressen fel egy lakhelyéhez nem túl távol dolgozó homeopatát, lehetőleg orvosi végzettséggel.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.