Nyákos hurut

Tisztelt doktor úr/doktornő!

A nagymamámnak 2022. november elseje óta állandóan nyákos hurut képződik, ami hörög a torkában. Nehéz tőle enni és levegőt venni. Mindig öblögetni kell sokáig, akkor kicsit tisztul, de nincs vége. Az összes köptetőt, hurut oldót kipróbáltuk. Megnézték a torkát is, köpetmintát is vettek. De nem találtak semmit. A háziorvos írt fel gyomor gyógyszert is, hátha amiatt van a nyáktermelés. Az sem segített.
Jelenleg az ANTIMONIUM TARTARICUM C15. szedi a nagymamám.

Mi okozhatja a fenti tünetet? Mit érdemes rá szedni?

Kérem, nagyon szépen, hogy segítsenek!
Köszönettel!

Orvos válaszol

Tisztelt Erika!

A nagymamájának a hurutos panaszaira az önök által választott Antimonium tartaricum ch12 vagy ch15 lehet jó gyógyszer: négy napos kúrákat csinálnék, egyszer 5 golyót oldjon fel egy deci vízben, a felét kortyoltassa el délelőtt, a felét délután.

Ha egy ilyen négy napos kúra nem javít a helyzeten, akkor homeopátiás orvosnál orvosi vizsgálatot is javasolnék és kikérdezést, mert ezekre a panaszokra számos szer jön szóba, amelyek között differenciálni kell és ezt csak egy vizsgálat és kikérdezés előzheti meg.

Javulást kívánok: 

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.