Oltás, hagyományos gyógyszerek

Egészségügyi dolgozó vagyok és fel kell vennem a Covid oltást. Vérnyomásra szedek gyógyszert,de hallottam , hogy a homeopátiás bogyókkal ki lehet vezetni az oltást. Azt szeretném kérdezni, hogy a homeopátia és a gyógyszerem milyen hatással van egymásra?

Köszönöm szépen.
 

Orvos válaszol

Kedves Ilona,

Az oltások hatásai mérsékelhetőek homeopátiás szerekkel, ezen az oldalon olvashat ajánlásokat:

Az állandó gyógyszerek szedését nem befolyásolja sem a védőoltás, sem a homeopátia: szedje őket tovább nyugodtan.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.