Onkológiai betegségek és a homeopátia

Kedves Doktornő!

Olvastam itt egy interjút dr. Resie Moonen-el (a cikk /szerk.), aki szerint „Hollandiában sok allopata kifejezetten pozitívan áll a homeopátiához még pl. az onkológiában is. A non-Hodgkin limfóma, a krónikus limfoid leukémia első stádiuma vagy a prosztatarák első stádiuma esetén az allopata orvoslásban is csak várnának.”

A kérdésem az, hogy van-e Magyarországon olyan homeopata orvos, aki kezdődő krónikus limfoid leukémia esetében képes és hajlandó ésszerű homeopátiás terápiát ajánlani.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Attila

Orvos válaszol

Kedves Attila! Kérdésére dr. Jónás Eszter homeopata válaszát küldjük, akinek a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében igen nagy a tapasztalata és ebben a témában könyve is jelent meg. (szerk.)

Kedves Attila!

A homeopátia alkalmas az immunrendszer erősítésére. Olyan daganatos betegség esetén, ahol még allopátiás kezelést nem kezdenek (a hagyományos szakma szabályai szerint), mindenképpen érdemes a homeopátiás kezelést kihasználni, hogy a páciensnek nagyobb esélye legyen megküzdeni a betegséggel. Ezzel semmilyen veszélynek nem teszi ki magát a beteg. 

Üdvözlettel dr. Jónás Eszter
 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.