Petefészek ciszta

Tisztelt Doktornő!

Tanácsot szeretnék kérni egy problémámmal kapcsolatban. Van egy 39 mm-es petefészek cisztám, és mindenképpen szeretném elkerülni a műtétet. Olvastam, hogy bizonyos homeopátiás szerekkel a ciszta visszafejleszthető. Kérdezném, hogy melyiket, milyen hígításban és mennyi ideig szedjem, hogy eredménye legyen. S mivel egyúttal gyermeket is szeretnék, elsősorban olyan szerekre gondoltam, amik nem akadályozzák a teherbeesést. Annyit tudok, hogy a homeopátiás alkati szerem a natrium muriaticum, bár ez már sok éve lett megállapítva, nem tudom, ez azóta változhatott-e. Válaszát előre is köszönöm.

Orvos válaszol

Tisztelt Tünde! 

Legalább 2 tucat homeopátiás szer alkalmas egy petefészek ciszta kezelésére, ebből csak homeopata orvos tudná kiválasztani, melyik Önnek a megfelelő. Ezért nem tudok egyet javasolni az Ön számára. ha a Natrium-muriaticum jó alkati szer az Ön számára, akkor a korábbi jó tapasztalatok alapján egy bevétel (Natrium-muriaticum C 200 -ból 1x5 golyó) javasolható- lehetőleg a menses előtt legalább 1 hét távolságra. Utána várjon 4 hetet és ha nem történt változás a cisztában, akkor forduljon homeopata orvoshoz.

Üdvözlettel, Dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.