Szülés támogatása homeopátiával

Kedves Doktornö, kedves Doktor Ur!

38+1 hetben jaro kismama vagyok. Az elsö gyermekemet varom, 35 eves vagyok.

A terhessegem problemamentesen zajlott. A nögyogyaszati vizsgalat szerint a gyermek fejfekvesben van, de a fejecskeje meg nincs beilleszkedve a medencebe. Joslo fajasaim nincsenek, a gyermek aktiv mozgasat erzekelem, de mehösszehuzodasaim egyaltalan nincsenek. A szülesznö szerint a következö homeopatias szereket kell szednem a beekelödes elösegitesere. Caullophyllum

C200 napi 3 globulin, cimicifuga c200 napi 3 globulin, pulsatilla C200 napi 3 globulin. Tanacsa szerint ezeket a gyogyszereket lehet minden nap es együtt is szedni. Mivel ezek magas dozisok, illetve a szülesznönek nincs ez iranyu kepzettsege, ezert kerem az önök velemenyet a kerdesben. Helyes ez az ajanlott adagolas ekkora koncentracioju szerek eseten? Valoban lehet szedni ezeket a gyogyszereket együtt? Egeszen a szülesig kell ezeket igy szednem?

Köszönöm a segitseget!

Orvos válaszol

Kedves Nelli!

A szülésznő által javasolt gyógyszerek magas potenciájú szerek, ezeket kb. 3-4 hét gyakorisággal javasolt ismételni, mert különben mellékhatásokat is okozhatnak. 

Ezért ne szedje ezeket a szereket ilyen gyakorisággal!

A szülés előkészítésére szokásos szerek alacsonyabb potenciában szedendők:

Caulophyllum C12 vagy C15 adagolás: heti 5 nap 1x5 golyó naponta,váltott héten  majd Cimicifuga C12 vagy C15 heti 5 nap 1x5 golyó naponta, hétvégén pedig Pulsatilla C 30 2 nap 1x5 golyó. Ebben a potenciában nem okoz mellékhatást a legtöbb esetben!

A szülésznő által javasolt szerek a szülés során alkalmazhatók C 200 as potenciában, ha fájásgyengeség lép fel, vagy a tágulás nem megfelelő.Ehhez homeopátiában jártas szülésznő/szülészorvos közreműködése szükséges.

Üdvözlettel Dr.Sal Péter 

 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.