Visszatérő húgyúti fertőzés

Segítséget szeretnék kérni. 4 éves kislányomnak decemberben vesemedence-gyulladása volt. A tünetei ezek voltak: magas láz (39-40 fok) napokig, kipirosodott hüvely környéke, kipirosodott, viszkető végbélnyílás, és bűzös vizelet. Fájdalmai nem voltak, közérzete is jó volt a magas láz ellenére is. Kórházba kerültünk, antibiotikumos kezelést kapott. A gyermekorvos  még 2 hónapig javasolta az antibiotikum szedését, amit eddig be is tartottam. Viszont ma újból kipirosodott a hüvely környéke és a végbélnyílás környéke is piros és mindkettő viszketéssel jár. Szeretném elkerülni az újbóli visszafertőződést. 

Milyen homeopátiás szert ajánlanak a kipirosodás, viszketés, illetve az egész húgyúti fertőzés elkerülésére? Segítségükért hálás vagyok!!!

Orvos válaszol

Kedves Szilvia, 

A vesemedence gyulladást nagyon komolyan kell venni, mert ismétlődése esetén a vese szövete károsodhat, ennek megelőzése céljából szükséges a folyamatos antibiotikum szedés. 

A kislányoknál nagyon fontos a székelés után a helyes popsitörlés, elölről hátra. Ugyanis anatómiailag a kislányok húgycsöve tágabb, könnyebben kerülhetnek a húgyutakba a székletben lévő bélbaktériumok. Ezért kipirosodás, viszketés esetén fontos a fertőtlenítés, javaslom, hogy fürdés után hígított Betadine oldattal mossa le a hüvelybemenet környékét. 

Csak általános tanácsokkal tudok segíteni ebben az esetben, mert ahhoz hogy célzottan homeopátiás szert lehessen ajánlani kiegészítő jelleggel, még több információra lenne szükség. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.