Hahnemann kávéház

Bóna László előadás-sorozata

Hol: 

e-learning

 

HAHNEMANN KÁVÉHÁZ

ORGANON OLVASÓKÖR

Ne haragudj ránk Samu bácsi, hogy pont kávéházban olvassuk és értelmezzük főművedet, az Organont, annak is a hatodik kiadását, pont kávéházban, noha elítélted a kávéivás szenvedélyét. Persze, ihat forró csokoládét vagy teát is, aki betéved ide négy szombat délután.

Hahnemann Organonja a modern gyógyászat meghatározó remekműve, a gyógyítás művészetének alapvető műve. Az egész mű ismeretében négy szombat délután merüljünk el a részletekben, nézzük meg miként foglalják magukba a részletek az egészet.

Értelmezésünk legyen konkrét, szakmai és egyben legyen filozofikus és bölcselkedő!

Nézzük sorra a négy délután címét, vázlatos tartalmát!

  1. HOL A BOLDOGSÁG AZ ORGANONBAN?

  A megfigyelés művészete, az esetfelvétel, az élet megértése, a testi, lelki, szellemi egészség, teljesség és részletek (72.§-104.§), adagolás és követés (272.§-291.§) és a három miazma feltérképezése (204.§-209.§), a helyes életrend (259§-263.§)

   2. HOL A VALÓSÁG AZ ORGANONBAN?

   A valóság megismerhetősége, látszat és lényeg, a gyógyszervizsgálat, a megismerés útjainak szintézise, az igazi gyógyszerismeret, a valóság szintjei (105.§-145.§)

    3. HOL AZ EMBER AZ ORGANONBAN?

    A hasonlóság szintjei, a hasonlóság ereje, az individuum és az emberi lényeg, ki hasonlít kire, mire, a szerválasztás nehézségei, akadályai és szabályai (146.§-258.§)

     4. HOL AZ ISTEN AZ ORGANONBAN?

     A tünet, mint az életerő elhangolódásának nyelve, a hasonlóság, mint gyógyító erő, az életerő, az élet szellemi rendje vagy természeti ereje, a homeopátiás gyógyművészet alapjai (1.§-71.§)

     Találkozzunk a Hahnemann Kávéház Organon Olvasókörében!

     Szeretettel várok minden érdeklődőt, legyen mindenkinél egy forgatható Organon!

     Samu bácsi szelíd szelleme legyen velünk!

     Bóna László

     Részvételi díj:  (mindenki számára nyitott előadás)

     • Bérlet a négy alkalomra: 18.000 Ft

     Fizetés: Utalással (Számlaszám: 11649001-50427900-49000006)

                    Bankkártyával a jegy.hu rendszerén keresztül

     Bankkártyával fizetek

     • Alkalmanként: 5.000 Ft/alkalom

     Fizetés: Utalással (Számlaszám: 11649001-50427900-49000006)

     Szeretettel várunk Benneteket!

      

     Regisztráció

     Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

     Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

     A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

     A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

     A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.