1% - nyilatkozat

2017. május 15., hétfő

ADÓJA 1%-ÁNAK FELAJÁNLÁSÁHOZ TÖBB ÚT KÖZÜL VÁLASZTHAT:

A kedvezményezett adószáma

18006960 - 1 - 43

A kedvezményezett neve

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

1. A munkáltatón keresztül benyújtva

Az EGYSZA rendelkező nyilatkozatot legkésőbb a leadási határidő előtt 10 nappal (május 10.) lezárt borítékban (a lezárt részen saját aláírással), névvel és adószámmal ellátva adhatjuk át a munkáltatónak. 

2. Magánúton

2.1. Az adóbevallással együtt, papír formátumban benyújtva

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot, vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével rendelkezhet

  • a xx53 vagy xx53SZJA számú bevallás EGYSZA lapja, 
  • az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz- xx53NY- kapcsolt EGYSZA lap, 
  • xx53 adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap

2.2. Az adóbevallással együtt elektronikusan benyújtva

A nyomtatványkitöltő programban kitöltött rendelkező nyilatkozatot lehetőség van az adóbevallással együtt elektronikus úton megküldeni az adóhatóságnak

2.3. Az e-SZJA online felületen 

Ez a legegyszerűbb módozat. Az online kitöltő felület ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, de ebben az esetben a rendelkező nyilatkozat csak kinyomtatva, papír alapon, lezárt borítékban nyújtható be a NAV-hoz.

2.4. Az adóbevallástól függetlenül formátumban benyújtva

A rendelkező nyilatkozatot EGYSZA lap a bevallástól függetlenül is eljuttathatjuk az adóhatóságnak május 20-ig. Amennyiben nem az előzőekben leírtak szerint jártunk el (sem a bevallás részeként, se munkáltató útján), még lehetőségünk van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot postán vagy személyesen juttassuk el az adóhatóságnak. 

Fontos!

A rendelkezés csak akkor érvényes, és teljesíthető, ha a borítékon Ön a nevét, a lakcímét és az adóazonosító jelét pontosan feltünteti. Zárja le, és írja alá a kisborítékot úgy, hogy aláírása keresztül haladjon a ragasztáson. 

Jó tanácsok, hogy adójának 1%-val nyújtott támogatása mindenképpen megérkezzen!

Sokan rendelkeznek adójuk 1%-ról, de a támogatás mégsem érkezik meg a szervezethez: Ennek leggyakoribb okai a NAV tájékoztatása szerint: 

  • a rendelkező magánszemély az előírt határidőig nem fizette meg a személyi jövedelemadóját,
  • a magánszemély a határidőt követően küldte meg a rendelkező nyilatkozatát az adóhatósághoz,
  • a magánszemély tévesen tüntette fel a rendelkező nyilatkozatán a kedvezményezett adószámát, technikai számát, vagy az adott évre az 1% gyűjtéséből kizárt civil kedvezményezettet jelölt meg,
  • a magánszemély nem írta alá, vagy nem töltötte ki a borítékot.
Címkék: 
Csatolmányok
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.