Álvemhesség, álanyaság

2016. február 6., szombat

Az álvemhesség és az ellés nélküli tejtermelés megszüntetésére a hagyományos orvoslásban a vemhességi hormonnak is nevezett prolaktin ellen ható kémiai gyógyszereket használnak.

Továbbá folyadékszegény vagy -mentes diétát, idegrendszeri-, viselkedési problémák esetén különböző nyugtatókat, az emlő gyulladása, fájdalma esetén borogatásokat, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszereket. Előfordul, hogy a szuka szopja a saját emlőit, ilyenkor ezt gallér felhelyezésével javasolják megakadályozni.

A homeopátiás gyógymód úgy az állat, mint a gazdája számára jóval egyszerűbb, egészségesebb ugyanakkor hatékony megoldást kínál. Kémiai gyógyszerek és a fent említett kényszerítő beavatkozások nélkül, a homeopátiás gyógyszer néhány napos adagolásával az álvemhesség testi és pszichikai szinten egyaránt megszűnik. Igazi gyógyulás áll be, hiszen nem csak a tüneteket megszüntető beavatkozás történik, hanem a homeopátiás szer hatására a szervezet önmaga állítja helyre a saját normális életfolyamatait. Az így kezelt állatokban kisebb eséllyel alakul ki újra ez a rendellenesség.

Tücsök, 6 éves fekete puli szuka

A kutya gazdája a következő tünetekről számolt be: furcsán viselkedik, néhány napja vackot készített és oda különféle tárgyakat hordott be, majd a tejtermelés is beindult és nyalja, szopja a saját emlőit. Az emlők duzzadtak, de még nem gyulladtak.

duzzadt emlők

tej

Homeopátiás kezelést javasoltam, gazda a gyógyszert oldat formájában adagolta a kutya szájába. Háromnapi gyógyszeradagolás után a szuka abbahagyta az emlők szopását, csak néha nyalogatja az emlőit, amelyek valamelyest kisebbek, de a tejtermelés még nem szűnt meg teljesen. A kezelés folytatása során újabb három nap múlva már alig lehetett néhány csepp savós váladékot kifejni az emlőből. A kutya viselkedése is normalizálódott, további kezelésre nem volt szükség.

Dr. Jakab Ferenc

homeopátiás állatorvos

www.feheragyar.hu

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.