Mit adott Hahnemann az orvostudománynak?

2015. április 10., péntek

Budapest, 2015. április 10., péntek (OS) - A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közleménye

Április 10. a Homeopátia Világnapja. 260 éve, április 10-én született Samuel Hahnemann német orvos, gyógyszerész és vegyész, fordító és kutató, a homeopátia megteremtője.

Hahnemann megfigyelte a természeti törvények emberre gyakorolt hatásait, pl. hasonló a hasonlót gyógyítja; ami nagy adagban méreg, az kis adagban orvosság; hatás-ellenhatás törvénye. 

Korának agresszív és sok esetben káros módszereihez képest Hahnemann kíméletesen gyógyított.

A homeopátián túl számos egyéb orvosi újítás fűződik nevéhez, melyeket a tudomány csak az elmúlt évtizedekben kezd felismerni és alkalmazni a pszichoszomatika, biológiai és nanomedicina, genetika-epigenetika, kvantumfizika terén. Pácienseinek testi betegségeit és lelkiállapotát egyaránt figyelemmel követte a kezelés során. Individuális, egyénre szabott kezelést, életmódbeli előírásokat javasolt. Felismerte az öröklődő és szerzett betegségek jelentőségét a krónikus állapotokban. Elsőként végzett gyógyszerkísérleteket, hogy megállapítsa, melyik alapanyag milyen gyógyerővel rendelkezik. Bevezette a mikrodózisokat (lsd. ma a hormonok, oltások, allergének), potenciált gyógyszereiben a kémiai mellett a fizikai hatóerőket is alkalmazta. Megfigyeléseit rendkívüli alapossággal dokumentálta.

Ma már az alapkutatások, növényeken, állatokon és embereken végzett vizsgálatok is igazolják Hahnemann gyógymódját, mely folyamatosan fejlődik, s szinte az egész világon elterjedt gyógyító eljárás.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.