Rák egy másik szemüvegen keresztül

2023. március 23., csütörtök

Dr. Rob Verkerk 2023. február 15-i cikkének magyar kivonata

Összeállította: Székely Andrea

Mark Lintern szakmáját tekintve tervező grafikus, akinek barátai halála előtt semmi köze nem volt a gyógyításhoz. 

Rákban elhunyt jóbarátja és felesége halála után azonban a gyászoló Marknak muszáj volt valamit tennie. Nem nyughatott addig, amíg egy teljesen új elméletet nem alkotott a rákbetegségek kialakulásának folyamatáról.

Nyolc éven át tanulmányozta a rák kialakulásának és kezelésének tudományos szakirodalmát. Aprólékos részletességgel fésült át minden elérhető tudományos információt, amit csak talált. Ezután a kirakós játék minden egyes darabját a feje tetejére állítva a Hanahan & Weinberg által összeállított, a rák összes jellemzőjét összefoglaló modell segítségével kereste azt a - véletlenszerűségtől jól megkülönböztethető – jellegzetes törvényszerűségetmely a rák összes ismert mechanizmusát magyarázhatja.

 

Véleménye szerint új elmélete teljes mértékben megmagyarázza a rákos megbetegedések eredetét. Megalapozottan utasítja el a főáramú rákkutatás uralkodó dogmáját, a rák DNS- vagy szomatikus mutáción alapuló elméletét. Emellett megállapítja, hogy a betegség eredetét magyarázó elméletek közül számára az olykor vitatott anyagcsere-elmélet a leghihetőbb.

Elmélete homeopaták számára egyáltalán nem meglepő, hiszen összecseng a fizikai, lelki és/vagy szellemi elnyomást szenvedettek epigenetikai örökségével és kezelés híján gyakorta rosszindulatú daganatban végződő ún. karcinotikus folyamatával.

Következtetése, hogy a rák sejtszintű funkciók elnyomásának következménye, továbbá, hogy kialakulásának folyamata a gombákhoz kötődik, a gombásodást pedig a konvencionálisan alkalmazott terápiák csak tovább táplálják. Elméletét "sejtszintű elnyomás elméletnek" nevezi, mely állítása szerint új utakat nyithat meg a rák vizsgálatában, kutatásában, kezelésében és akár megelőzésében is.

A 2023-as Cancer Through Another Lens (Rák egy másik szemüvegen keresztül) nemzetközi konferencián Lintern 3 előadást tartott. Mindegyik előadását részletes kérdezz-felelek követte, melyeket Rob Verkerk PhD, a rangos Alliance for Natural Health International alapítója és tudományos igazgatója vezetett.  

Az eseményen 150 résztvevő volt jelen, akiket alapos jelentkezési folyamatot követően választottak ki, hogy a szavazási rendszerben bármilyen konszenzus, vagy széles körű elutasítás jelentőségteljes legyen. A hallgatóságot szakterületek szerint osztották fel a következőképpen: gyakorló onkológusok, egyéb orvosok, egyéb onkológiai klinikusok, onkológiai ápolók, kutatók, mozgásterapeuták, táplálkozási terapeuták, egyéb terapeuták, illetve egy "egyéb" kategória, melybe bárki más volt sorolható. 

A konferencia során több, mint húsz elektronikus szavazást végeztek azzal a céllal, hogy Lintern legfontosabb következtetéseit vagy nézeteit megragadó állításokkal kapcsolatban felmérjék a résztvevők bizalmi szintjét. 

A konferencia végére már egyetlen résztvevő sem támogatta a domináns DNS-elméletet. Sőt, a hallgatóság mintegy kétharmada szavazott 8-as vagy annál magasabb szintű bizalmat (10 teljesen biztos, 1 egyáltalán nem biztos) Lintern sejtszuppressziós elméletének, mely szerint a sejten belüli kórokozók azok, melyek a rák minden egyes karakterisztikus jellemzőjére jól valószínűsíthető magyarázatot adnak.

Ahogy kutatói útja folytatódott, és ahogy autodidakta tudósként egyre felkészültebbé vált, Lintern könyv formájában is összeállította munkáját, mely hamarosan megjelenik; a mű több, mint 600 oldalas lesz, és rengeteg tudományos hivatkozást fog tartalmazni.

Lintern azon törekvése, hogy racionalitást találjon egy olyan betegségben, amely oly gyakran mélyen irracionálisnak tűnik, az egyik fő oka annak, hogy hozzájárulása valószínűleg olyan fontos, amilyen fontos.

A rákot egy másik szemüvegen keresztül szemlélve, a teljes cikk a hozzá tartozó illusztrációkkal együtt itt olvasható: https://www.anhinternational.org/news/cancer-through-another-lens/

A fenti kivonat a DeepL fordító segítségével készült.

Dr. Rob Verkerk PhD az Alliance for Natural Health International alapítója és tudományos igazgatója, valamint a brit Yes to Life rákbetegek integratív medicina ismeretterjesztő és segítő központjának tudományos tanácsadója.

 

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.