Fogyókúra és a várandóság

Kedves Doktornő / Doktor úr!

Gyermekvállalás előtt állunk a férjemmel érdeklődnék hogy a Cefamadar homeopátiás készítményt lehet e szedni? 

Előre is köszönöm a válaszát. 
 

Orvos válaszol

A Cefamadar tbl  a Calotropis gigantea (koronavirág) növényből készült homeopátiás szer D4 potenciában.

Ennél a hígításnál még előfordulhat a minimálisnál is minimálisabb hatóanyag. Biztosan nem javasolnám az első trimeszterben egy várandósnak, még akkor sem, ha tudom, nem csinálna problémát. A biztos hatáshoz csökkentett kalória bevitel és fokozott mozgás, testedzésre van szükség. A fogantatás után mindkettő óvatosan alkalmazható Ha rám hallgatnak, csináljon egy hónapos kúrát és csak aztán kezdjék el a babaprojektet.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.