Pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

7 éves kislány pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert szed, de a testsúlya folyamatosan gyarapszik. Kiegészítésként adhatunk-e  GRAPHITES 9 CH szert a lassú anyagcsere gyorsítására, és milyen gyakorisággal? Ha ez a szer nem a legmegfelelőbb,  mit javasol?

Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Kisleányának a pajzsmirigy panaszait fontos, hogy endokrinológus gondozza, emellett fontos az akítv , testmozgás, akár gyógytorna, illetve a dietetikai tanácsadás a helyes étrend kialakítása. (Ebben, ha szükséges tudok segíteni) Az anyagcsere befolyásolására ún, alkati kezelést javaslok, amely 1 órás kikérdezés és vizsgálat alapján állapítható meg. A Graphites is a lehetőségek között van, de ezt a páciens ismerete nélkül nem tudom megállapítani. Több hónapos kezelésről van szó, ezért ennyi ismeret alapján és nem javaslok ilyen hosszú távú kezelést. 

Üdvözlettel, Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.