Várandósság és homeopátiás gyógyszer

12 hetes kismama vagyok, sajnos enyhe hasi pánikrohamokkal, néha jön elő, de olyankor szinte azonnal az étkezés befejeztével mosdóba kell rohannom hasmenéssel, van, hogy 2* 3* is. Emiatt enyhe szorongás és álmatlanság is kialakult, mert félek, hogy árt a terhességemnek. A Sedativ PC-t ajánlották 3*1 sokat segített,  az állandó híg székletet megszüntette, tudok vele aludni, és oldja a napközbeni feszültségemet is,  de, ha abba hagyom pár nap után szépen lassan megint előjönnek a tünetek. Érdeklődnék, hogy hogyan, és meddig alkalmazható a szer, mert nem szeretnék, sem magamnak, sem a babámnak ártani, vagy esetleg van helyette más homeopátiás készítmény amit inkább javasolna a panaszaimra. Sajnos  itt felénk csak homeopátiás állatorvost találtam, ezért gondoltam, hogy inkább írok.

Válaszát előre is köszönöm.

Szép napot!

Orvos válaszol

Kedves Anita !

A sedatif PC mellékhatásokat nem okoz , nyugodtan szedheti várandósság alatt is .

A folyamatos szedés általában nem javasolt a homeopátiás szerek esetén, mert egy idő után a szervezet elveszti az érzékenységét az adott szerre, ezért azt javasolnám, hogy öt napos kúrákat csináljon belőle, aztán tartson két nap szünetet és utána újra megismételhető a kúra. Ilyen módon tartósan is lehet alkalmazni a sedatif PC-t .

Ha másik szert szeretnék helyette javasolni ,akkor ahhoz az anamnézis felvétel, a kikérdezés nélkülözhetetlen , ezért egyenlőre nem tudnék helyette mást javasolni .

Ezzel ártalmat biztosan nem okoz. Üdvözlettel

Dr Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.