Kérdések és válaszok az influenza járványról

2013. április 18., csütörtök

Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket?

Fogyasszunk több antioxidánst az étrendben, minden nap igyunk frissen facsart zöldség vagy gyümölcslevet! A C-vitamin nagy adagjai (1-10 ezer mg - ha tolerálja a szervezete!)szintén segítenek a védelemben. Echinacea D4 vagy D6 homeopátiás gyógyszer (7 napig napi 2x 5 golyó és 7 nap szünet), az Oscillococcium (hetente 1x, gyermeknek 5-10 golyó, felnőttnek 10-15 golyó), szintén hatásos szer a védelemben.

Mit tegyek, ha megbetegszem?

A homeopátiás kezelés igen hatásos az inluenza tüneteinek kezelésében. A homeopátiás kórházak 1%-os halálozási arányukkal a hagyományos gyógymód 30-60%-os halálozásához képest sokkal hatékonyabbnak bizonyultak az 1918-as influenza járvány során.

Az átlagos lefolyású betegek kezelése (az összes beteg 75%-a)

Az influenza kezelését egyénileg, az akut tünetek alapján kell javasolni. Ehhez segítséget kaphat a mellékelt táblázatból, de konzultáljon homeopata orvosával! A járvány nagyon gyakran hasonló tünetekkel lép fel a legtöbb betegnél, ezért 15-20 eredményesen kezelt beteg tünetei alapján legtöbbször megállapítható az az egyetlen homeopátiás gyógyszer (genus epidemicus), amely enyhíti a tüneteket, gyorsítja a lefolyást és megrövidíti a betegséget. Ha ezt a tünetek alapján ki lehetett választani, akkor már megelőzésre is adhatjuk azok számára, akik a betegekkel érintkezésbe kerültek vagy azoknak, akiknél a betegség jelei kezdenek megjelenni. Az alábbi táblázatból három gyógyszert emelnénk ki, melyek korábbi járványokban eredményesnek bizonyultak: a Gelsemium sempervirens, a Bryonia alba, és az Eupatorium perfoliatum. A homeopátia ezen járványok kezelésében olcsó és biztonságos megoldást jelent, emellett felülmúlhatatlan előnye, hogy recept nélkül is hozzáférhető és segíti az orvosokat abban, hogy a súlyosabb betegekre több figyelmet szentelhessenek. A járvány megelőzésének és kezelésének homeopátiás stratégiája része kell legyen a nemzeti egészségügyi stratégiának, különösen akkor, ha a hagyományos gyógyszerek és védőoltások még nem hozzáférhetők vagy hatástalanok.

A szövődményes betegek kezelése (az összes beteg 25%-a)

A betegek negyede nem reagál a járvány jellemző tünetei alapján megállapított homeopátiás gyógyszerre.(genus epidemicus), hanem a létfontosságú szerveket is érintő, intenzív betegségtünetek alakulnak ki náluk. A súlyos, szövődményes betegségformák gyakran kórházi kezelést is igényelnek. Ezeket csak tapasztalt homeopata felismerni és a az egyéni tünetek figyelembevételével hatásosan kezelni.

Adagolási útmutató: Általános elv, hogy abból a gyógyszerkészletből gazdálkodjunk, ami könnyen elérhető, nálunk van. Ha a szükséges szerből csak alacsonyabb potencia áll rendelkezésünkre (C30 alatt), mint optimális lenne, akkor azt adagoljuk gyakrabban. Szükség esetén lehet a nap folyamán 4-5 alkalommal ismételni 2-3 napon át. Ha nagyon hevesek a tünetek, érdemes 1-2 golyót feloldani egy pohár vízben és abból 10 percenként 1-2 kortyot igyon 3-4 órán keresztül. Ha magasabb potenciájú gyógyszerünk van (C30), akkor abból 1-2 golyót oldjunk fel egy pohár vízben és abból 1-2 kortyot igyon a nap folyamán 2 napig. 

Irodalom:

  • Sandra J.Perko, Ph.D. C.C.N.:The homeopathic treatment of influenza (Benchmark Homeopathic Publications, 2005.)
  • Dr. Christopher Hammond MB.BS.LCH.: How to use homepathy (Element Publications,1991.)

 A járványok homeopátás kezelésének történetéből ...

_________

Fordította: Dr.Sal Péter

Kapcsolódó oldalak

Ízelítő a járványok homeopátiás kezelésének történetéből - Julian Winston

A XIX. és XX. században a homeopátia több járványos betegség gyógyításában bizonyult nagyon sikeresnek, pl.: kolera, tífusz, spanyolnátha, gyermekbénulás. A homeopátiával kezelt betegek között, az allopátival kezeltekkel összehasonlítva, sokkal kevesebb volt a halálozás. A hagyományos gyógyászati módszerekhez viszonyítva, a homeopátia már kezdeteitől jelentős sikerrel vett részt a járványos betegségek gyógyításában. E sikereknek tulajdonítható, hogy a homeopátia világszerte szilárdan jelen van az emberek tudatában.

További oldalak

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.