Valóban csak az antibiotikum segíthet?

2017. január 8., vasárnap

dr. Peter Fischer

Itt a január! Túl vagyunk a karácsonyi ünnepeken. Sok ismerőstől, pácienstől hallottam, hogy az ünnepek alatt betegek voltak – hányás, hasmenés vagy felsőlégúti, köhögős, náthás betegséget kaptak el, elrontva ezzel az ünnepi hangulatot. Tél közepén járunk, ilyenkor  tombolnak a vírusok, járványok vannak.

Itt az ideje, hogy ismertessük dr. Peter Fischer (Londoni Királyi Integrált Orvostudományi Kórház kutatási igazgatója) előadását, amely 2016. szeptemberben hangzott el,  az MHOE és a MOTESZ szervezésében tartott fórumon, Budapesten.  A konferencia az antimikrobiális rezisztencia témakörét járta körbe. Az AMR ( antimikrobiális rezisztencia) világszerte terjedőben lévő jelenség, 10 millióan halnak meg e miatt minden évben az egész világon, csak Európában évente 25 000-en!

Vajon milyen okok húzódhatnak a háttérben? Peter Fisher a WHO jelentését, és a Brit Kormány független vizsgálatát elemezve ad választ erre a kérdésre.

Milyen gyógynövényeket ismerünk, melyek  erősítik az immunrendszert, és tanulmányokkal igazoltan eredményesek felsőlégúti betegségek kezelésében?  Izgalmas kérdéseket feszeget Fischer igazgató úr, hiszen bemutatja azt a tanulmányt is, amiben egy echinacea készítményt hasonlítanak össze, a receptre felírható influenza ellenes gyógyszerrel – vajon milyen eredménnyel? 

Milyen növények segíthetnek nekünk a vírusos fertőzések kezelésében? Hasznos információkat kapunk, ha végighallgatjuk ezt az előadást. 

Hogyan lehet igazolni a homeopátia hatékonyságát felsőlégúti fertőző betegségekben?  dr. Fischer 3 vizsgálatot is bemutat, melyek komperatív eredményesség vizsgálatok, és nem randomizált kontroll vizsgálatok. Érdemes végignézni az előadást, mely meggyőzően bizonyítja a homeopátia, a holisztikus megközelítés és a gyógynövények hatékonyságát fertőző betegségekben.

Hogyan viszonyulnak mindehhez a svájciak? Miről is szól a WHO Hagyományos Orvoslás Stratégiája 2014-2023, amit 2014 májusában Genfben fogadtak el? 

Felhívjuk a hazai egészségügyi politikai döntéshozók figyelmét arra, hogy  az integratív medicinát használó orvosok  betegei igazoltan költséghatékonyabban gyógyulnak, mint azok a páciensek, akik csak az allopátiás gyógyítás eszközeit használják fertőző  betegségek kezelésében.

 

Kapcsolódó oldalak

Antibiotikum barát vagy ellenség? Lehetőségek a rezisztenciakrízis küszöbén

A konfenrencia levezetését Dr. Velkey György, az MRE Bethesda Kórház igazgatója vállalta el.
-mhoe-

Milyen lehetőségeink, feladataink vannak az antibiotikum-rezisztencia problémájának csökkentésében? Hol a helye ma az antibiotikumoknak, a fitoterápiának és a homeopátiának? Mikor kötelező antibiotikumot használni és mikor kerülendő? Mikor vessük be a homeopátiás gyógyszereket és a gyógynövényeket?

Homeopátia a mezőgazdaságban

Homeopátia a mezőgazdaságban
Gál Adrien, Dr.

Vajon mennyire egészségesek azok a pulykák, akik születésük óta számtalan oltásban és szinte folyamatos antibiotikum kezelésben részesülnek, mert különben a mélyalmos tartás miatt az állomány nagy része megbetegedne, elhullana? Vajon hogyan hat az egészségünkre, ha oltásokkal, antibiotikumokkal életben tartott pulykák húsát fogyasztjuk?

Mit érez? Mit gondol? Mit szeretne?

Dr. Barabás Katalin (PhD)
Katona Edit, dr.

Minden rosszban van valami jó – tartja a mondás. A „rossz” arra mindenképpen jó, hogy kikényszeríti a változást az emberből. A baktériumok társadalma vészes gyorsasággal terjeszkedik a fejlett országokban is, a hatásos antibiotikumok pedig fogytán vannak. Ez így elég rosszul hangzik; ideje hát stratégiát váltanunk. 

Teák, illóolajok, borogatások - több évezredes tapasztalati gyógymód

Dr. Babulka Péter
Gál Adrien, Dr.

Folytatva nagy sikert aratott konferencia videó sorozatunkat, bemutatjuk Dr. Babulka Péter (fitoterapauata, gyógynövénykutató, ethnobotanikus) előadását, ami 2016 szeptemberében a MOTESZ-MHOE interdiszciplináris konferencián hangzott el.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.