Homeopátia a mezőgazdaságban

2017. február 26., vasárnap

Nagyüzemi pulykatartás egészségügyi mutatói homeopátiás állatorvosi kezelés alatt

Homeopátia a mezőgazdaságban

Vajon mennyire egészségesek azok a pulykák, akik születésük óta számtalan oltásban és szinte folyamatos antibiotikum kezelésben részesülnek, mert különben a mélyalmos tartás miatt az állomány nagy része megbetegedne, elhullana? Vajon hogyan hat az egészségünkre, ha oltásokkal, antibiotikumokkal életben tartott pulykák húsát fogyasztjuk?

Vajon benne marad az állat húsában valamilyen módon ezeknek a kezeléseknek a lenyomata, kémiai, biológiai maradéka? Hogyan kapcsolhatóak az állattenyésztésben használt antibiotikumok az antibiotikum rezisztencia terjedéséhez? A gyermekek körében tapasztalható elhízás, allergiák, ekcéma, asztma kapcsolható-e  a vegyszerrel kezelt állatokhoz?

Az Magyar Homeopata Orvosi Egyesület és MOTESZ közös szervezésében tartott konferencia (Antibiotikum barát vagy ellenség, 2016 szeptember) többek között ezeket a témákat járta körbe. Egy teremben ültek le azok az allopata, fitoterapeuta, homeopata orvosok, akik fontosnak tartják ezeknek a jelenségeknek az objektív vizsgálatát.

Kiemelten fontosnak tartjuk dr. Farkas Rita állatorvos előadását, melyben bemutatja a pulykatartás valóságát Magyarországon, kiegészítve egy olyan gazdaság bemutatásával, amely gazdasági okok miatt kénytelen volt a drága antibiotikum kezelések helyett homeopátiás kezelésre sikeresen átállni.

A vizsgálat célja az volt, hogy lehet-e antibiotikum és hozamfokozók nélkül is eredményesen és  gazdaságosan pulykát hízlalni. Milyen változásokat tapasztalhatnak a gyógyszer és vitamin költség, takarmányértékesítés, elhullás, vágásra értékesített darab szám, jövedelmezőség terén?

A 18 turnus összesített adatai szerint a homeopátiával kezelt csoport esetében az elhullási arány 50%-kal,  fajlagos takarmány felhasználás 20%-al, a gyógyszerköltség 85%-kal csökkent.

Az előadás második felében betekintést nyerhetünk egy homeopata állatorvos gondolkodásába, aki objektív és szubjektív tünetek alapján, az állatokkal empatikus hozzáállásával  homeopátiás gyógyszereket ad állatoknak. A pulykák kiválóan reagáltak a homeopátiás gyógyszerekre, sebeik begyógyultak, tápanyag és ásványi só felvételük javult , ezáltal ellenállóbbak lettek a mélyalmos tartás tipikus betegségei ellen. Elgondolkodtató, hogy a vágásra szállított állatok stresszét  Aconitum adása jelentősen csökkentette , ugyanez a szer emberek esetében is a halálfélelem és pánik esetén klinikailag javasolt. 

A gazdaság tapasztalatai alapján egyértelműen javasolható, hogy a háztáji gazdaságoktól kezdve a nagyüzemi állattartásig érdemes használni homeopátiás gyógyszereket, konzultálni homeopata állatorvossal, hogy gazdaságosabban, nyereségesebben neveljenek nem utolsó sorban egészséges állatokat emberi fogyasztásra.

Facebook oldalunkon szívesen várjuk olvasóink visszajelzéseit, tapasztalatait, állatok homeopátiás kezelésével kapcsolatban. Szívesen olvasnánk hasonló mikro vagy nagyobb gazdaságok homeopátiás tapasztalatairól is.  Aki az előadás alapján megpróbálná ezt az utat járni, javasoljuk vegye fel a kapcsolatot Egyesületünk Állatorvosi Tagozatával vagy érdeklődjön homeopata állatorvosainknál.

Az előadás megtekinthető a következő videóban.

 

Kapcsolódó oldalak

Antibiotikum barát vagy ellenség? Lehetőségek a rezisztenciakrízis küszöbén

A konfenrencia levezetését Dr. Velkey György, az MRE Bethesda Kórház igazgatója vállalta el.
-mhoe-

Milyen lehetőségeink, feladataink vannak az antibiotikum-rezisztencia problémájának csökkentésében? Hol a helye ma az antibiotikumoknak, a fitoterápiának és a homeopátiának? Mikor kötelező antibiotikumot használni és mikor kerülendő? Mikor vessük be a homeopátiás gyógyszereket és a gyógynövényeket?

Mit érez? Mit gondol? Mit szeretne?

Dr. Barabás Katalin (PhD)
Katona Edit, dr.

Minden rosszban van valami jó – tartja a mondás. A „rossz” arra mindenképpen jó, hogy kikényszeríti a változást az emberből. A baktériumok társadalma vészes gyorsasággal terjeszkedik a fejlett országokban is, a hatásos antibiotikumok pedig fogytán vannak. Ez így elég rosszul hangzik; ideje hát stratégiát váltanunk. 

Valóban csak az antibiotikum segíthet?

dr. Peter Fischer (Londoni Királyi Integrált Orvostudományi Kórház kutatási igazgatója)
Gál Adrien, Dr.

Itt a január! Túl vagyunk a karácsonyi ünnepeken. Sok ismerőstől, pácienstől hallottam, hogy az ünnepek alatt betegek voltak – hányás, hasmenés vagy felsőlégúti, köhögős, náthás betegséget kaptak el, elrontva ezzel az ünnepi hangulatot. 

Teák, illóolajok, borogatások - több évezredes tapasztalati gyógymód

Dr. Babulka Péter
Gál Adrien, Dr.

Folytatva nagy sikert aratott konferencia videó sorozatunkat, bemutatjuk Dr. Babulka Péter (fitoterapauata, gyógynövénykutató, ethnobotanikus) előadását, ami 2016 szeptemberében a MOTESZ-MHOE interdiszciplináris konferencián hangzott el.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (4 szavazat)
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.