Betegségek A-Z-ig

A homeopátiás kezelés egyénre szabott, ezért az oldalainkon feltüntetett terápiák csak tájékoztató jellegűek.

Az itt olvasható terápiás javaslatok nem helyettesítik az orvossal történő konzultációt. Az öndiagnózisnak és öngyógyításnak komoly korlátai vannak, ezért kérjük, hogy panaszaival forduljon homeopátiás orvoshoz!

2018. május 29., kedd

A jászberényi Szent Erzsébet Kórház szülészeti osztályán végzett homeopátiás tevékenységünk áttekintése


Homeopátiás „történelmünk” 17 évre nyúlik vissza. Kezdő impulzusát a Nemzetközi Homeopátiás Orvosi Liga 2000-ben megrendezett X. Kongresszusán való részvételem és az ott hallot szülészetet érintő előadások jelentették.

2018. január 22., hétfő

Téli úti patika


Januárban az influenza mellett a síszezon is beindul, és örülhet az, aki a havas leejtőn csúszkálva megússza a letaglózó vírustámadást. Ilyenkor az alpesi lankák, korcsolyapályák, sí centrumok telnek meg a téli sportok kedvelőivel.  

2017. június 7., szerda

A pénz nem boldogít?


A pénz van, akit boldogít, és van, akit nem. De vajon mit okozhat a pénztelenség, szélesebb értelemben az anyagi problémák?

2016. december 23., péntek

Boldog Karácsonyt kívánunk


Karácsonykor az ünnepi vacsorák, ebédek sorában bizony gyakran feladjuk azokat az egészséges táplálkozásra vonatkozó elveket, amelyeket általában az év többi napján követünk. Ilyenkor még a legmakacsabbak is leállnak egy időre a fogyókúrával – és ez tulajdonképpen nem is elítélendő.

2016. december 19., hétfő

Felkészülés a téli betegségekre - influenza megelőzés


A hideg, nedves időjárás beálltával elkezdődnek a hurutos, náthás betegségek és azok szövődményei. A kórokozók legtöbbször vírusok, ritkábban baktériumok, amelyek cseppfertőzéssel terjedve kisebb, nagyobb közösségekben pillanatok alatt végigfutnak.

2016. december 18., vasárnap

Karácsonyi házipatika - avagy mit NE hozzon a Jézuska!


Az angyalvárás izgalmaira bevált szer a Coffea, amikor az örömteli várakozástól nem tud aludni gyermekünk és felpörögve várja a nagy napot.

2015. november 12., csütörtök

A bánat, gyász feldolgozása homeopátiával


Mindenkiért kiket nem láttunk már régen, / Akik velünk együtt ünnepelnek az égben, / Kiknek őrizgetjük szellemét, / Mindenkiért egy-egy gyertya égjen - Demjén Ferenc: Gyertyák

2015. október 13., kedd

Az immunrendszer erősítése homeopátiával az őszi-téli hónapokban


A homeopátia kiváló lehetőség a náthás, hurutos betegségek megelőzésére! Nem kell tétlenül várni a vírusok támadását, ha van otthon homeopátiás házi patikánk és persze van egy kis alaptudásunk a jól bevált indikációkkal kapcsolatban.

2015. augusztus 21., péntek

Csak nehogy engem feleltessenek!


Az új óvodába, iskolába való beszokás nehézségeinek átvészelése után sem mindenkinél süt ki a nap az égen. Nagyon sok gyermek szenved tartós szorongástól az iskolában. A hosszan tartó szorongás önértékelési zavarokhoz vezet, és nagyon gyakran testi betegségeket is okoz.

2015. augusztus 19., szerda

Anya, nem akarok óvodába menniiiiii!


Szeptember elején egyre több szülő keres meg bennünket azzal a kérdéssel, hogyan lehetne megelőzni az óvodakezdés „lelki ártalmait” homeopátiás kezeléssel. Milyen szert adjanak, hogy a gyerek ne tiltakozzon, ne sírjon induláskor, elváláskor, jól érezze magát a közösségben, ne úgy induljon a nap... Tovább

2015. augusztus 8., szombat

Szigeti veszedelmek


2015. augusztus 10-n 23. alkalommal indul a Sziget Fesztivál. Első évben a látogatók száma 43 000 volt, tavaly már 415 000. Első évben a napijegy 300 Ft volt, ebben az évben már 18 000 Ft. Kezdetben a mentőállomásokról indítottak kocsit, ha valamilyen egészségkárosodás történt a rendezvényen, ma... Tovább

2015. július 11., szombat

Homeopátiás útipatika


Ne hagyjuk, hogy nyaralásunkat bármi is megzavarja! Vigyünk magunkkal homeopátiás útipatikát!

2014. május 27., kedd

Pollen és egyéb allergiák kezelése homeopátiával


A népesség egyre nagyobb részét érintő allergiás megbetegedéseknél is segítségünkre lehet a homeopátia. A megelőzés során az a cél, hogy az esetleges örökletes hajlam, és a külső hatások ellenére is elkerülhető legyen az allergia és a már kialakult tünetek is enyhíthetőek és kezelhetőek legyenek... Tovább

2014. január 17., péntek

Homeopátiás segítség szülés után - I. Érzelmi problémák


Míg a várandósság időszaka a testi-lelki változásokról, várakozásról, lelki felkészülésről szól, a szülés után egy gyökeresen új életszakasz veszi kezdetét egy nő életében. Ha valamikor, most igazán sok lehetősége lesz tanulni, fejlődni, önmagát megismerni.

2014. január 16., csütörtök

Vénabetegségek - és homeopátiás kezelésük


A vénáknak két nagy csoportját különböztetjük meg, a felületi (bőr alatt futó) visszereket és az izmok között elhelyezkedő mélyvénás rendszert.

2013. október 24., csütörtök

Oltáskivezetés homeopátiával


Teljesen jól lévő, egészséges gyermeknél

Az oltóanyagból készült úgynevezett oltási nozóda beadása C30 –as potenciában: 

1 adag az oltás előtti napon 1 adag az oltás napján 1 adag az oltás utáni napon 1 adag=annyi golyó ahány éves a gyermek, maximum 5 golyó - öt éves kor felett is. 

... Tovább

2013. június 11., kedd

Ha ön úgy érzi, hogy depressziós…


Ha ráismer magára az alábbi szerek egyikében, tegyen próbát, de ne feledje, hogy a személyre szabott, az Ön testi-lelki habitusának megfelelő szert homeopátiával gyógyító orvos segítségével könnyebb kiválasztani.

2013. június 11., kedd

Újszülött- és csecsemőkori alvászavarok és nyugtalansági állapotok homeopátiás kezelése


Aconitum: a sérülés utáni ijedtségre vagy annak következtében kialakuló szinte sokkos állapotra elsőként adandó szer.

2013. június 11., kedd

A természetet járva...


Aconitum: a sérülés utáni ijedtségre vagy annak következtében kialakuló szinte sokkos állapotra elsőként adandó szer.

Oldalak

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEA-UN-18-M-0648) ebben az évben az MHOE működésének támogatása - 2018. című pályázati program keretében egyesületünket támogatásban részesítette.